Glycolzuur. Wat is het? Wat doet het voor de huid?

Glycolzuur. Wat is het? Wat doet het voor de huid?

Glycolzuur is een ingrediënt dat je heel graag wilt terugvinden in je skincare. Het komt voornamelijk voor in peelings. Samen met salicylzuur (lees de blog hierover) heeft het een exfoliërende werking waardoor je terug die mooie glow krijgt.

Wat is glycolzuur?

Glycolzuur is een AHA (Alphahydroxyzuur), een wateroplosbaar zuur. Het wordt gewonnen uit suikerriet. Glycolzuur heeft de kleinste molecuulgrootte, waardoor het makkelijk in de huid kan doordringen. Het gaat de huid exfoliëren en stimuleert de celvernieuwing. Glycolzuur verbreekt de verbindingen tussen de dode huidcellen. Vanaf je 30ste wordt het voor je huid moeilijker om die dode huidcellen kwijt te raken. Hierdoor blijven de dode huidcellen bovenaan zitten waardoor je een doffe grauwe huid krijgt. Glycolzuur gaat ervoor zorgen dat je huid terug een gladde frisse uitstraling krijgt.

Wat doet glycolzuur voor je huid?

Glycolzuur doet meer dan alleen exfoliëren. Uit onderzoek blijkt dat het ingrediënt de huid steviger helpt te houden. Ook gaat glycolzuur de huid hydrateren, waardoor fijne lijntjes afnemen. Doordat de bovenste huidlaag met dode huidcellen wordt verwijderd, kan licht makkelijker weerkaatst worden. Hierdoor gaat de huid er stralender en frisser uitzien. Het is ook bewezen dat glycolzuur effectief is in het lichter maken van oppervlakkige pigmentvlekken. Glycolzuur helpt daarnaast bij het verminderen van verstopte poriën en mee-eters.

Waar moet je op letten bij gebruik van glycolzuur?

Heel belangrijk is dat je na het gebruik van glycolzuur de huid ook goed gaat beschermen met een hoge SPF! Doordat de bovenste dode huidcellen verwijdert worden is je huid gevoeliger voor UV-stralen. Doe je dit niet dan kan glycolzuur juist het tegenovergestelde effect hebben en dat zou zonde zijn, toch?
Dit is ook de reden waarom peelings met fruitzuren in het instituut enkel worden toegepast tijdens de herfst- en wintermaanden. Deze worden ingezet als kuur. Hierbij worden 4 tot 6 behandelingen uitgevoerd met telkens 2 tot 3 weken tussen. Dit is ideaal als je je huid een boost wilt geven. Ook gaan je producten thuis weer beter hun werk doen waardoor je nog een mooier resultaat gaat hebben.

Waar vind je glycolzuur in terug?

Terug naar blog

Reactie plaatsen