Antioxidanten

Antioxidanten

Waarschijnlijk heb je er al eens iets over gehoord, maar weet jij wat antioxidanten en vrije radicalen juist zijn? Om te antwoorden op bovenstaande vraag gaan we hierover eerst wat dieper op in. Lees hieronder verder en kom hierover alles te weten!

Wat zijn vrije radicalen?

Het zijn atomen met een oneven aantal elektronen in ons lichaam. Doordat ze een dat een deeltje mist gaat het elektron eentje stelen van een andere gezonde cel waardoor deze cel beschadigd wordt. Vrije radicalen kunnen zo schade toebrengen aan je huid en tot vroegtijdige huidveroudering leiden.

Zijn vrije radicalen dan altijd slecht?

Neen, ons lichaam maakt zelf in kleine aantallen vrije radicalen aan. Ze zijn nodig om ons te beschermen tegen virussen. Het elektron dat een deeltje mist gaat zich binden aan een virus en zo het lichaam verlaten.

MAAR…

Door externe factoren zoals roken, stress, UV-stralen, verkeerde voeding gaat ons lichaam heel veel vrije radicalen aanmaken. Hierdoor is er geen controle meer waardoor de vrije radicalen zich met de eerste beste cel gaan binden, waaronder dus ook gezonde cellen. Er vindt dan als het ware een explosie plaats waardoor cellen in de omgeving onherstelbare schade kunnen oplopen (=oxidatieve stress). Dit heeft uiteraard negatieve gevolgen voor onze gezondheid en leiden tot ziekte en in de huid tot vroegtijdige huidveroudering. Met andere woorden, we willen zo weinig mogelijk radicalen in ons lichaam!

Hoe kunnen we dit nu voorkomen?

Dan komen we aan onze volgende term: antioxidanten.
Antioxidanten hebben we nodig om deze vrije radicalen in onze cellen te neutraliseren. In de huid zijn er van nature antioxidanten aanwezig maar met de jaren neemt deze voorraad af. Het is daarom van groot belang om het tekort aan antioxidanten te gaan aanvullen.

Hoe kunnen we het tekort aan antioxidanten dan aanvullen?

Enerzijds vinden we antioxidanten terug in voeding zoals bijvoorbeeld bessen, frambozen, sinaasappels, broccoli, noten, groene thee,…

Maar ook in onze huidverzorgingsproducten vinden we antioxidanten terug. De meest gekende zijn:

    • - vitamine C
    • - vitamine E
    • - vitamine A (retinol)
    • - vitamine B3 (niacinamide)

Heel belangrijk is dat de concentratie hoog genoeg is. Kijk daarom altijd even op de ingrediëntenlijst of deze bovenaan staan. Daarnaast werken antioxidanten beter als meerdere samenwerken.
Wil je graag je huid beter beschermen tegen de UV-stralen en zie jij er graag lang stralend uit? Voeg dan zeker eens antioxidanten toe aan je huidverzorgingsproducten!

In de volgende producten vind je antioxidanten terug:
Afbeelding2

Wil je graag uw huid eens een boost aan antioxidanten geven? Boek dan zeker eens een Timexpert Radiance C+ gelaatsverzorging. Door de combinatie van vitamine C, vitamine E en ferulinezuur heeft deze behandeling een super krachtige antioxiderende werking.

Terug naar blog

Reactie plaatsen